Ben jij hooggevoelig?
Lekker hooggevoelig

Hooggevoeligheid is niet zweverig en betekent helemaal niet dat je niks meer kan omdat je uitgeput bent door alle prikkels. Je hoeft je hooggevoeligheid niet te verstoppen, Je kan gewoon jezelf zijn met jou hooggevoeligheid!

Als jij bewust weet wat jij wilt, weet je ook hoe je de prikkels buiten kunt houden en wat je kan doen als bepaalde prikkels te hard binnenkomen. 

Hooggevoeligheid is juist geweldig als je lekker en bewust in je vel zit. Ik ervaar hooggevoeligheid als een enorme positieve eigenschap en dat wil ik jou ook laten ervaren. Je ervaart alles veel intenser, iedere kleur en geur, moment, verbinding met dier en mens, je kunt hier zo van genieten

Hooggevoeligheid of te wel hoogsensitief is een sterke en positieve eigenschap. Je hersenen verwerken prikkels anders dan als je niet hooggevoelig bent. Je krijgt veel meer informatie binnen en die verwerk je diepgaander en op een andere manier. Daardoor moet je vaker rust nemen dan anderen, om alle informatie die binnenkomt te verwerken. Dan pas is er weer ruimte voor nieuwe informatie. Vaak ben je er niet van bewust dat het voor jou zo werkt en dan ga je maar door en door en moet je veel van jezelf. Kom jij jezelf tegen en

  • Weet je niet wat je wil
  • Keuzes maken vind je lastig
  • Je past je steeds aan, aan anderen
  • Je vind jezelf niet belangrijk
  • Je zegt overal ja op, ook als je het niet wil
  • Je vind het lastig om aan te geven waar je voor staat
  • Hooggevoelig zijn is meer een last voor je dan dat je er blij van wordt.

Toch hoort hooggevoelig zijn bij jou, het maakt wie jij bent. Ik wil je meenemen en laten zien en ervaren hoe mooi en prachtig jij bent door je hooggevoeligheid


***

Dank je wel Jacqueline jij hebt me laten zien wat hooggevoeligheid voor mij betekent. Ik wilde het nooit zien en ervaren waardoor ik geen liefde voor mezelf had en mezelf nooit kon waarderen, Ik was bang wat anderen van me dachten en was een echte pleaser. Door de wandelingen kreeg ik inzichten in mezelf en wie ik nu echt ben. Ik ervaar mijn gevoeligheid nu als een kracht!

Tamara

***


Laat mij jou helpen om vrij te worden in je hooggevoeligheid zodat je het als een positieve eigenschap in kan zetten. Zodat je bewust jezelf en vooral gewoon vrouw kunt zijn!

 

***

Het was een geweldige inspirerende en mooie wandeling. Jacqueline neemt bomen en struiken die je tijdens de wandeling tegen komt als uitgangspunt en metafoor voor de wandeling die je in je leven maakt. Bomen worden toekomst en doelstellingen. 

Ze stelt vragen over hoe je dingen ziet, hoe je er tegen aan kijkt en hoe je ze denkt aan te pakken. Ze helpt je om antwoorden te vinden op de dingen waar je op dat moment in vast zit en geeft je visuele hulpmiddelen om deze aan te pakken en op te lossen. 

In een overdaad aan wit stond mijn toekomst en doelstelling helder afgetekend, werden mijn problemen afgedekt met een witte laag en mijn angst en onzekerheid vervangen door de heldere kleur van ontluikende narcissen als een zonnige belofte voor de lente en voor de toekomst.    

Aletta
***

 

Wil jij nu ook eindelijk jezelf kunnen zijn zonder je schuldig te voelen of jezelf in allerlei bochten te wringen om geaccepteerd te worden?

Bel voor een vrijblijvende afspraak of vul onderstaand formulier in voor meer tips en informatie. Ik help je graag. Meer ervaringen lezen?


Jacqueline Verbeek
Hooggevoeligheidsdeskundige               

 

 
Lekker hooggevoelig