Wat heb je nodig?

7 tot 8 personen


Tonijn coctail


4 stukjes Tonijn moot (diepvries of vers)

2 stengels lente-ui

2 eitjes

een kwart komkommer

1 kneepje citroensap

2 el sojasaus

1 tl wasabipasta

mayonaise

Sesamzaadjes

kleine ronde glaasjes of iets anders wat je in de kast hebt staan.


Zo maak je het:


Snijd de tonijn in kleine blokjes.

Doe dit in een kom. Doe hier 2 el soja doorheen. Zet terug in de koelkast.


Schil de komkommer. Snijd de komkommer in dezelfde grote stukjes als de tonijn. Maak de blokjes droog met een beetje keukenpapier. Je kan er voor kiezen om het binnenste van de komkommer te verwijderen zodat het mengsel niet te nat wordt.  


Meng in een bakje 1 tl wasabipasta met 2 el mayonaise en een scheutje citroensap. Haal de schaal met tonijn uit de koelkast en meng de komkommer samen met 2/3 deel wasabimayonaise door elkaar. 


Snijd de lente ui in ringentjes en kook de twee eieren 5 minuten. 


Maak het glaasje op met de tonijn mengsel, strooi wat lente ui er boven daarna een plakje ei met daarboven op weer lente ui en wat druppels wasabi mayonaise. 


Zet de glaasjes in de koelkast totdat je het gaat serveren.


Dit was de eerste gang eetsmakelijk.  



Driehoekje van bladerdeeg met walnoot, honing en geitenkaas.


Bladerdeeg

3 handjes gekraakte walnoten 

150 gram plakken geitenkaas 

honing.

eierdooier


Ontdooi het bladerdeeg en snijd de plak schuin door midden.

Verwarm de oven op 200 graden.


Breek de walnoten in stukjes, 

Laat de plakken geitenkaas op elkaar liggen en snijd het in stukjes.

Meng het door elkaar en knijp er honing over heen. Meng het goed samen


Schep een lepel van het mengsel op het bladerdeeg maak de randen nat met water of bestrijk de randen met een geklutste eierdooier. Vouw het deeg tot een driehoek en druk de randen met een vorkje in elkaar. 


Als je alles hebt gevuld plaats je het in het midden van de oven en bak je ze 15 minuten. ze moeten goud, geel van kleur zijn. Deze kan je makkelijk van te voren maken.


Doe ze voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven. 170 graden (5 min)


Eetsmakelijk dit is de tweede gang. 


Varkenshaasje op een stokbroodje met spinazie en gegratineerd met (geitenkaas)


Stokbrood (afbakken)

2 Varkenshaasje

gehakte spinazie (diepvries) 450 gram

ui

knoflook

(geiten)kaas


Warm de oven voor op 200 graden. Bak de stokbroden af volgens de verpakking. 


Snipper de ui en doe de knoflook in de pers of snijd heel fijn als je geen pers hebt. 

Doe boter in de pan en bak het uitje iets aan. Doe de knoflook erbij. De knoflook niet te lang bakken anders proeft het bitter. Doe de bevroren spinazie erbij en laat het even op het vuur staan tot het heet is. roer het af en toe om. 


Ondertussen kan je de varkenshaas in schijfjes van ongeveer een cm breed snijden. kruid het met zout en peper. 

Laat de pan heet worden en doe er de boter er in en bak de schijfjes varkenshaas om en om tot ze een beetje bruin aan de buitenkant zijn. Een varkenshaasje mag rosé zijn dus niet te lang. 


Snijd de plakken geitenkaas in zessen of achten.

Snijd het stokbrood ook in plakken zodat de varkenshaasjes erop passen.


Leg het stokbrood op een bakplaat. Leg er een lepel spinazie daarboven op dan het varkenshaasje en daarna een plakje geitenkaas. Doe het daarna 5 tot 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Serveer het enkel of met zijn tweeën op een bordje.


Dit was alweer de derde gang. 

Eetsmakelijk


Het hoofdgerecht.


Rosbief (kilo)

Haricot verts

Ontbijtspek

Aardappelen kilo

knolselderij

champignons (witte of kastanje)

kruidenkaas

sjalotje

gerasptekaas

Rucola 75 gram

handje gebroken pacanoten

drie eetlepels olijfolie

1 el balsamicoazijn

1tl mosterd

1 tl honing

zout en peper

Parmezaanse kaas

pommes duchess en/of aardappelkroketjes


Voor de rosbief heb ik hier een filmpje  


Voor de puree schil je de aardappels en doe je in de pan en kook je ze 15 minuten. Maak ondertussen de knolselderij schoon. Snijd de boven en onderkant eraf en snijd van boven naar beneden de zijkant rond af. Snijd dan plakken ongeveer 1.5 cm breed en in blokjes. Doe deze na de 15 minuten bij de aardappelen en kook nog 10 minuten.  Giet het water af en zet nog even terug op het vuur. Blijf er bij en schud steeds even om zodat het droog kookt.  Als de aardappel echt droog is doe je er een lepel roomboter bij en stamp je het door elkaar. Je kan naar wens zout en peper erbij doen. Als garnering kan je er nog een lente uitje overheen strooien. 


Haricot verts maak je schoon door de puntjes eraf te snijden. 5 tot 10 minuten koken en daarna pak je er 5 tot 7 bij elkaar en wikkel je er de spek eromheen.  Leg ze in een ovenschaal en warm de oven op tot 200 graden en schuif de schaal in de oven bak ze 12 tot 15 minuten. 


Maak de champignons schoon met een kwastje of een stukje keukenpapier. Snijd het steeltje er af, leg deze apart leg de champignons in een ovenschaal met de opening naar boven. Snijd een sjalotje in kleine stukjes en snijd de steeltjes in stukjes. Meng dit met de kruidenkaas en lepel het in de champignon. strooi er nog wat gerapte kaas overheen.  Verwarm de oven op  180 graden en doe de champignons 8 tot 10 minuten in de oven. 


Maak een dressing van 3 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn 1tl mosterd en 1 tl honing met wat zout en peper. Doe de rucola sla in een schaal en giet daar overheen de dressing en meng met de sla. Breek de pecanoten in stukjes. doe deze door de rucola sla. strooi er Parmazaansekaas erover heen.


Pommes duchess of aardappel kroketjes kan je bereiden volgens de verpakking.


Dit was de vierde gang. Eetsmakelijk.


Als laatste dit overheerlijke toetje. Zelfs de mensen die niet zo van toetjes houden kunnen deze niet weerstaan.


Een pak brownie

roomboter

kersen in pot

likeur 1 shot glaasje ( Imperial passion premium) Verkrijgbaar in de supermarkt.

geleisuiker

kaneel

roomijs

pecanoten ijs

slagroom


Maak de brownie volgens de verpakking. (de dag van te voren)


De saus maak je zo. Doe de pot kersen in de pan en breng dat aan de kook. Doe er een el geleisuiker erin. en een shot glaasje likeur met 1 tl kaneel. Breng aan het de kook. De saus kan je ook de dag van te voren maken.


Snijd de brownie aan stukjes doe er een bolletje ijs erbij en een toef slagroom. schep 1 of 2 sauslepels over de brownie en het ijs. 


Hmmmm eetsmakkelijk.


Laat je het even weten hoe het gegaan is?